Aktuell kull

VI HAR VALPAR


Kull 1:

E-kullen föddes 20 maj

Sex valpar; fyra hanar och två tikar


Alla tingade! 

Pappa:

Topaz Paint It Black

"Petter"

Petter är en genomsnäll, glad och bussig kille på 4 år. Han har riktigt sträv och svart päls. Petter är utställd med fina resultat och har lämnat flera snygga och trevliga avkommor. Vi har t ex vår fina Bibbi som vi är så nöjd med, efter honom.

Mamma:

Primaliv Zazza Brazza

"Zazza"

Zazza är 3 år och är en av våra fodertikar. Hon har riktigt svart och sträv päls. Hon är utställd och har tränat viltspår med ett godkänt anlagsprov. Hon är en mycket aktiv och arbetsglad tjej och har mycket motor och attityd. Älskar att leka, busa och göra konster - blivande Rallylydnads-ekipage?Kull 2:

F-kullen föddes 2 juni

Fem valpar; en hane och fyra tikar

Alla tingade!

Pappa:

Primaliv Zodiak Zack

"Zacke"

Zacke är 3 år och son till Ines. Han är inte bara snygg utan även fantastiskt trevlig, glad, framåt och lekfull. Han har den absolut svartaste, strävaste pälsen jag någonsin har sett på en dvärgschnauzer!

Fler bilder finns under Nyheter

Mamma:

Charisma Genstat

"Majken"

Majken är 4,5 år och det här blir hennes andra kull. Hon är en cool tjej med härlig attityd! Hon lägger energin där den behövs, däremellan tar hon det lugnt. Så underbart snäll, kelig och tillgiven! Hon är som ni kan se på hennes sida, mycket välmeriterad både i utställningsringarna och i viltspåret

- en riktig stjärna!!


Välkommen att kontakta oss för att anmäla intresse,

läs mer under Nyheter/News.


Läs gärna även här nedan och på övriga sidor på vår hemsida om rasen, pälsvården och våra hundar. Här finns även lite tips om vad man bör tänka på inför valpköpet.


OBS!

Det är väldigt väldigt många intresserade som hör av sig just nu.

Vi kan ha svårt att svara i telefon närmaste tiden, skicka hellre ett mail med din intresseanmälan.

Nästan alla valpar är tingade och vi söker nu främst fodervärdar till en eller två tikar i Stockholm.


Fortsätt följ hemsidan här och under Nyheter.

Under valparnas första 4 veckor händer inte så mycket här.

Vi ber om att i lugn och ro få fokusera på tikarna och deras valpar. Vi kommer att gå igenom intresselistan och kontakta er som är aktuella varteftersom, och höra om ni fortfarande är intresserade.


Vi söker i första hand fodervärd och / eller aktiva hem, som har för avsikt att träna och aktivera hunden med mer än promenader.

Det finns massor med roliga kurser inom lydnad, spår och agility - och hundarna älskar att få jobba! Likväl som de älskar att få slappa i soffan eller knät...


 

Är du intresserad av valp från oss? Läs detta först!


Har du intresse för utställning, lydnad och/eller agility - och vill arbeta och aktivera din hund?


Eller önskar du en ren sällskapshund?


Oavsett om du önskar en ren sällskapshund eller en hund att arbeta med så tänk igenom ditt beslut noggrannt. En hund lever upp till cirka 15 år och under det första året kräver den ständig tillsyn. Hur fungerar tillsynen dagtid hos dig? Ingen hund vill ligga ensam hela dagarna för att få full aktivering under kvällar och helger. En hund är en familjemedlem som ska kunna följa med och vara delaktig i ditt liv både vardag som helg. En hund blir din trognaste och mest lojala vän - visst vill du ge den din tid och engagemang tillbaka?


Dvärgschnauzer är en trimhund. Det innebär en hel del pälsarbete samt att den ska trimmas av utbildad person ungefär varannan månad vilket i sin tur innebär en merkostnad. En välskött dvärgschnauzer fäller inga hår och anses allergivänlig.

Läs mer om pälsvård under fliken Trimning och Valpens päls.


Välkommen att kontakta oss via mail eller telefon. Vi svarar mer än gärna på frågor om denna underbara ras.


marie@kennelprimaliv.se

+46 733 341200

FODERVÄRD HOS OSS

 

Vår målsättning är att föda upp friska, sunda och trevliga hundar som fungerar i alla miljöer. Vi vill hela tiden förbättra vår uppfödning och ras.

 

Bakom varje ny kull ligger mycket tid, tanke och planering. Och har vi gjort rätt och naturen är med oss, så har vi en eller flera blivande stjärnor där i valplådan!

 

Vi har två hundar hemma, de är våra familjemedlemmar och följer med oss på allt. Vi tränar och tävlar med dem, de är med på våra resor och vandringar och de myser med oss i soffan om kvällarna. Vi vill verkligen kunna ge dem all tid, energi och ork för att de ska ha ett så bra liv med oss som möjligt.

Även om man önskade kan vi inte spara alla nya lovande blivande stjärnor - i alla fall inte hemma hos oss, så där kommer FODERVÄRDEN in.SKK har två olika typer av "fodervärds"-avtal: (här kortfattat beskrivet avseende tik)


1.  "SKK Köpekontrakt med bibelhållen avelsrätt" (tidigare kallat "halvfoder"). Köparen betalar halva köpesumman och äger  hunden rent juridiskt, medan uppfödaren/säljaren äger avelsrätten till en kull. Därefter övergår hunden till fodervärdens ägo.


2. "SKK Fodervärdsavtal" (tidigare kallat "helfoder"). Köparen betalar ingenting, medan uppfödaren/säljaren äger hunden rent juridiskt samt har avelsrätten till två kullar. Därefter övergår hunden till fodervärdens ägo.

 

En fodervärds viktigaste roll är att ta emot och förvalta en valp fram tills den lämnat

en kull (gäller tik, alt 6 kullar för hane)*.


 Att ta emot och förvalta en lovande valp innebär att vi kommer att ha en kontinuerlig kontakt. Vi hjälper er att komma igång med pälsskötsel och lite träning. Ni underhåller päls, träning och kondition enligt vad vi kommer överens om. Det är viktigt att vi har bra kontakt och att vi får träffa hunden då och då för att den ska känna sig hemma hos oss och lätt kunna följa med på utställningar samt att vistelsen i samband med valpning ska fungera smidigt och bra. I övrigt är det er hund, som bor och växer upp med och formas av er.

 

Vi följer SKK's avtal som finns utförligt beskrivna på deras hemsida SKK.SE

Läs även vad som gäller avseende fodervärdsavtal för hane.

 

 

 

En fodervärd hos oss får:

 

En fin och lovande hund, dvs den hund vi själva vill behålla för framtiden, för halva köpesumman (ex enl ovan)

Full support och stöd från oss

Stor hjälp med trimning och pälsvård, ffa valppälsen

Hjälp och stöd med träning, kurser mm

En väl meriterad och väl uppfostrad hund

 

Vi står för alla kostnader som har att göra med avel och meritering  såsom utställning, BPH/MH

samt ögonlysning och hälsokontroller i samband med valpkull samt full avelsförsäkring

 

 

Av fodervärden önskar vi:

 

Du bör bo så pass nära oss att du kan komma för trimning och träning hos oss kontinuerligt.

Kontinuerlig skötsel av pälsen.

Kontinuerlig träning - dvs hunden ska klara allmänlydnad vid sex månads ålder. Det innebär bl a att kunna gå fint i koppel, klara möten med hundar och andra människor på ett trevligt sätt och ha bra kontakt med sin förare. 

Hunden ska hållas i sånt skick att den på ska kunna följa med på utställning.

Du bör vara inställd på att hunden (tiken) kommer att bo hos oss upp till tio veckor då den ska ha sina valpar. Självklart är du välkommen att hälsa på den under tiden!

 

Hör gärna av dig för mer information, alltid lättare att prata direkt.

Läs på om rasen och om vad som gäller avseende fodervärdsavtal på SKK.SE

 

Och viktigast - ett gott samarbete är roligt och givande åt båda håll :)

 

Marie tel 0733-341200

 

 

 

Kennel Primaliv

Dvärgschnauzer Svart  - Miniatureschnauzer Black

INGARÖ, STOCKHOLM, SWEDEN