Om oss / About us

Hej!


Vi heter  Marie och Glenn Lindbergh och föder upp dvärgschnauzer i liten skala sedan 2008. Vi bor på Ingarö, strax öster om Stockholm. I dagsläget har vi två hundar hemma och några till utplacerade hos fodervärdar.

Lite historik:

Jag, Marie har haft djur omkring mig sedan barnsben.  Det var främst hästar, men även katter, dansmöss, kaniner, fiskar, sköldpadda och  hundar.

När barnen flyttade hemifrån blev det alltför tyst här hemma och efter mycket funderande, diskuterande och  många utställningar kom vi  fram till att en dvärgschnauzer blir den perfekta hunden för oss. Ädels Kavata Kaiza "Mimi" flyttade  in hos oss sommaren 2006. En feminin liten tik med supersträv päls och mycket egen vilja.  Hon har hängt med oss på allt - vandringar i alperna, stadspromenader i Paris, Wien - you name it! Alltid lös utan problem. Hon är utställd med bra kritik, flera placeringar och ett cert samt Svensk Viltspårs Champion. 2008 ansökte vi om kennel med prefixet Primaliv. 2009 födde Mimi sin första kull. Tack alla underbara erfarna uppfödare som  stöttade och lotsade oss på den resan. Ni vet vilka ni är - och ni är guld värda! Den första kullen gav  oss fem valpar varav vi sparade en tik. Hon skulle heta Maya. Just  den sommaren fanns en god GB-glass som hette Mayan Mystica. Självklart  blev hennes namn just det - Primaliv Mayan Mystica "Maya". Kullsyskonen fick även de namn på M - måste man börja på A?? Vid nästa kull uppstod frågan - ska vi börja på A nu? Eller fortsätta på N?? Det blev bara en valp - och hon fick namnet Primaliv Nice Surprise.... Ja, det är historien om varför vi inte gjorde som alla andra och började på A... och  på den vägen är det.


Här kan du läsa om alla våra hundar, både aktiva och pensionerade, under rubriken Hundar. Läs gärna även om rasen, trimning och planerade kullar. Och har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.


Vi har en privat Facebook-grupp som heter Kennel Primaliv för våra valpköpare. Det är ett slutet forum där vi kan dela med oss allt om våra hundar, våra aktiviteter och bilder. Vi delar tips och råd och kan ställa alla frågor vi önskar gällande våra Primaliv-hundar. Välkommen att bli medlem när du fått hem din valp från oss!


Vi finns även på Instagram:  #primaliv59

Utställning


Vi gillar att åka på utställningar, både i Sverige och våra grannländer.

Det har resulterat i många  fina priser och mycket trevligt umgänge med andra utställare,  uppfödare  och övriga hundintresserade.

Uppfödning


Vi föder upp en till två kullar per år och valparna växer upp i vårt hem. De är en del av vår familj och vardag - tillsammans med våra andra hundar, vänner och allehanda ljud från tv, dammsugare och grannarnas barn.

Andra aktiviteter


Vi gillar att vandra, och då följer hundarna självklart med. Vi har varit i Norge såväl som i italienska, österrikiska och franska alperna. Hundarna flyger eller bilar med oss.

Vi tränar även rallylydnad, viltspår och agility för skojs skull.

Övrigt

Vi följer SKK's rekommendationer och har genomgått SKK Uppfödarutbildning. Vi är medlemmar i:


SKK - Svenska Kennelklubben

SSPK - Svenska Schnauzer Pincher Klubben

Dvärgschnauzerringen

Värmdö Brukshundsklubb


Kontakt:


Marie och Glenn Lindbergh


Mail: kennel@primaliv.se

Tel: +46 733 341200


Adress:


Mellansvängen 21

134 67 INGARÖ

Kennel Primaliv

Dvärgschnauzer Svart  - Miniatureschnauzer Black

INGARÖ, STOCKHOLM, SWEDEN